"ABD Müslümanlara savaş açtı"

Pakistan Cemaat-i İslami’nin eski lideri Gazi Hüseyin Ahmed, geçen Pazar Model şehrinde verdiği bir konferansında, “Bölgeye barışın hakim olması için yöneticilerin Amerika’nın müttefik cephesinden ayrılması gerekmektedir” dedi.

14-10-2009


Amerika’nın Pakistan’a yapacağı 7,5 milyar dolarlık şartlı yardıma dikkat çeken Gazi Ahmed, “Amerika’nın yardımları, İslam’a ve Müslümanlara karşı olduğu içindir. Amerika, İslam akidesine ve Pakistan’ın nükleer gücüne saldırmaktadır” diye konuştu.

Pakistan Cemaat-i İslami’nin eski lideri Gazi Hüseyin Ahmed, geçen Pazar günü Model şehrinde verdiği bir konferansında, bölgeye barışın hakim olmasını, bölge liderlerinin Amerika’nın hattından uzaklaşmasına bağladı.

Gazi Ahmed, “Bölgeye barışın hakim olması için yöneticilerin Amerika’nın müttefik cephesinden ayrılması gerekmektedir” dedi. Amerika’nın Pakistan’a yapacağı 7,5 milyar dolarlık şartlı yardıma dikkat çeken Gazi Ahmed, “Amerika’nın yardımları, İslam’a ve Müslümanlara karşı olduğu içindir. Amerika, İslam akidesine ve Pakistan’ın nükleer gücüne saldırmaktadır” diye konuştu. Gazi Ahmed, Senatör John Kerry ve Senatör Richard Lugar’a atfen Kerry-Lugar yasası olarak da bilinen Amerika’nın Pakistan’a yapacağı mali yardımların, nükleer programdan geri adım atmayı ve Keşmir’in bağımsızlığı için mücadele veren direniş hareketlerinden desteği çekmeyi hedeflediğini söyledi.

Pakistan’ın Amerika ile olan müttefikliğinin daha fazla uzun sürmeyeceğini belirten Gazi Ahmed, “Amerika’nın Pakistan’a dost olması mümkün değildir. Amerika, teröre karşı savaş adı altında Müslümanlara karşı savaşmaktadır. Bu durumda hangi dostluktan söz edilebilir” dedi. Amerika’nın, bir bölgede kurulacak İslam devletinin bütün dünyaya yayılmasından endişe ettiğini kaydeden Gazi Ahmed, Amerika’nın da aleni olarak “Müslümanlara karşı savaştığını” ilan etmekten çekindiğini, bunun için de “teröre karşı savaş” ibaresini kullanmayı tercih ettiğini söyledi. Cemaat-i İslami’nin Keşmir’in bağımsızlığı için benzeri görülmeyecek fedakarlıklarda bulunduğuna dikkat çeken Gazi Ahmed, “Pakistan’ı Keşmir’den çıkmaya zorlayacak komplolar hayata geçirildi. Fakat biz, Keşmir’in bağımsızlığı dışındaki hiçbir formülü kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

(Vakit)

Etiketler : #ABD   #Müslümanlara   #savaş   #açtı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN