"4. yılına giren Gazze kuşatması insanlığa karşı bir cinayettir"

Kuşatmadan bütün dünyanın sorumlu olduğunu belirten Avrupa Girişimi, 4. yılına giren Gazze kuşatmasının insanlığa karşı bir cinayet olduğunu bildirdi.

25-06-2009


Gazze Kuşatmasını Kaldırmak İçin Avrupa Girişimi, Gazze’ye uygulanan zalim ve barbar kuşatmaya karşı dünyanın sürdürdüğü suskunluğu bir kez daha kınayarak, bu kuşatmanın uluslararası camianın suskunluğu karşısında dördüncü yılına girmesinin insanlığa karşı işlenmiş uluslararası bir cinayet olduğunu belirtti.

Herkes İçin Hukuk Derneği Başkanı ve aynı zamanda Avrupa Girişimi üyesi olan Enver el-Ğarbi dün (23 Haziran Salı) yaptığı açıklamada siyasi kazançlar için Gazze’deki yaşlıların, kadınların ve çocukların kullanılmasını şiddetle kınayarak, bu durumun demokrasi ve özgürlükten dem vuran devletlerin alnında kara bir leke olduğunu ifade etti.

Ğarbi devamla şöyle dedi: “1,5 milyon Filistinli vatandaşa karşı kuşatmanın bu şekilde sürdürülmesinin hiçbir insani ve mantıki tarafı yoktur. Hastalar bir bir can veriyor. Kuşatma kurbanlarının sayısı ise 350 sınırına dayanmış durumda. Bunların çoğunluğunu ise kadınlarla çocuklar oluşturuyor. Gazze üzerindeki kuşatmanın bunca zamandır devam etmesinin nedeni, uluslararası camianın suskunluğu ve Tel Aviv’e gerçek anlamda baskı kurmak istememesidir.”

Gazze kuşatmasının hiçbir politik çıkara alet edilmeden sonlandırılması gerektiğini belirten Ğarbi, “Zaten uluslararası kanunlar da böyle bir kuşatmayı insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak görüyor. Bu zulme seyirci kalan devletler, kuşatma komplosunun birer parçası durumundadırlar” dedi.

Dünya vicdanının artık uyanması gerektiğini, her gün yeni kurbanlar, yeni ölümler olduğunu dile getiren Ğarbi, her türlü barbarlığı, acımasızlığı ve vahşiliğiyle Gazze kuşatmasının uluslararası camianın alnında kara bir leke olmaya devam ettiğini söyledi.

Ğarbi açıklamasının devamında şöyle konuştu: “Avrupa isterse bu kuşatmayı doğrudan kaldırabilir. Ve yine Avrupa isterse buradaki toplu ölüm çarklarını durdurabilir. Tarihine kara bir sayfa olarak geçecek bu kuşatma nedeniyle Avrupa dünyadaki ahlaki sermayesini her geçen gün biraz daha tüketmektedir.”

(Filistin Haber.com/tr)

Etiketler : #4.   #yılına   #giren   #Gazze   #kuşatması   #insanlığa   #karşı   #bir   #cinayettir   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN