'28 Şubat'a suç duyurusu

Has Parti, 28 Şubat darbecilerinin yargı önüne çıkarılması için suç duyurusunda bulundu.

16-01-2012


Has Parti adına başvuru dilekçesini, Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç ve parti yöneticileri başsavcılığa sundu.

Malkoç, suç duyurusu dilekçesini başsavcılığa vermeden önce, Ankara Adalet Sarayı önünde yaptığı basın açıklamasında, 28 Şubat döneminin mağdurlarını temsilen suç duyurusu dilekçesini Başsavcılığa vereceklerini söyledi.

Suç duyurusunda bulunanlar arasında, 28 Şubat döneminde Devlet Bakanlığı yapmış Teoman Rıza Güneri'nin, milletvekilliği yapmış Kazım Arslan, Cafer Güneş ve Mehmet Bekaroğlu'nun da yer aldığını belirten Malkoç, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir, Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Erol Özkasnak, emekli Tümgeneral Osman Özbek ve dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Türkiye'de milletin oylarıyla seçilen meşru hükümetlerin, ancak milletin oylarıyla iktidardan indirilebileceğini savunan Malkoç, şöyle konuştu:

''O dönemi hatırladığımızda Genelkurmay karargahında, dönemin Başbakanı Erbakan'a omuz atan askerler vardı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin Başbakanına ağır hakaretlerde bulunan, devlet geleneğine ve terbiyesine uymayan sözler söyleyen paşalar vardı. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalı. Yargıtaydaki, Danıştay'daki hakim ve savcıları, Genelkurmay karargahına çağırıp, talimatla oturtan, kaldıran, alkışlatan komutanlar vardı. Bu yanlışlıklar milletimizin vicdanında kanayan yaradır. Yine bu dönemde onbinlerce yavrumuz okulundan, eğitim hakkından edildi. Binlerce insanımız fişlendi. Türkiye'de bir daha bunların olmaması için biz bu dilekçeyi veriyoruz.''

Malkoç, dilekçelerinde, şüphelilerin tutuklanması talebinde bulunduklarını söyledi.

Açıklamanın ardından Malkoç ve beraberindekiler, suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.

Suç duyurusunda dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, Genel Sekreter Erol Özkasnak ile dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün yargılanması isteniyor.

Bu isimlerin, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve Türk Milleti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye çalıştıkları" suç duyurusunda yer alıyor.

Suç duyusurunda 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 106.107.108.115.125.216.301. 309. 314 ve 316. maddeleri kapsamında olan fiiller dilekçede belirtildi. Çevik Bir ve dönemin önde gelen isimlerinin suç duyurusu tarihinde yürürlükte bulunan Türk Ceza Kanunu'nun 146. ve 147. maddesi gereğince cezalandırılmaları Has Parti tarafından talep edildi.

BURHAN KUZU ADRES GÖSTERMİŞTİ!

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun emekli Orgeneral Çevik Bir ile eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkında hiçbir işlem yapılmamamasını eleştirmesine şu sözlerle cevap vermişti: "Çevik Bir niye geziyor? Bana ne ulan geziyorsa, git savcıya söyle, ver belgelerini de eline, atsın adam içeri. Geç bile kaldı bana sorarsan. Laf mı şimdi bu."

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #'28   #Şubat'a   #suç   #duyurusu   
YORUMLAR
  • i.metin   16-01-2012 22:07

    Hesabını Paşalardan erbakan sorsaymışya, hem başkalarını begenmiyor hemse onlardan meded bekliyorlar,tutarsızlık

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN